Bigbreathe Double Action V-PEP/IMT

Novinka

BigBreathe Double Action V-PEP/IMT: Dvojúčelový dychový trenažérBigBreathe Double Action V-PEP/IMT je inovatívny dychový trenažér, ktorý kombinuje vibračný účinok v oblasti dýchacích ciest s…

Celý popis produktu
50,00 € s DPH
Skladom >5 ks

Popis produktu

BigBreathe Double Action V-PEP/IMT: Dvojúčelový dychový trenažér
BigBreathe Double Action V-PEP/IMT je inovatívny dychový trenažér, ktorý kombinuje vibračný účinok v oblasti dýchacích ciest s posilňovaním inspiračných (nádychových) svalov. Tento prístroj je navrhnutý tak, aby uľahčoval odstraňovanie hlienov z pľúc a zároveň rozširoval kapacitu pľúc a zlepšoval celkový výkon dýchacieho systému. Ideálny pre pacientov s respiračnými ochoreniami, športovcov aj tých, ktorí sa zotavujú po chorobe alebo operácii.

Kľúčové vlastnosti a výhody:

  • Efektívne odstránenie hlienu: Pri výdychu vibračná guľôčka vo vnútri prístroja osciluje, čím spôsobuje vibrácie hrudnej steny a pomáha uvoľňovať a odstraňovať hlieny.
  • Posilňovanie dýchacích svalov: Pri nádychu zariadenie posilňuje bránicu a zvyšuje kapacitu pľúc vďaka odporovému tréningu, ktorý zlepšuje silu a výdrž dýchacích svalov.
  • Nastaviteľný odpor: Deväť úrovní odporu umožňuje používateľom postupne zvyšovať tlak a náročnosť cvičenia, čo vedie k lepším výsledkom v tréningu.
  • Dve vibračné guľôčky: Súčasťou balenia sú dve guľôčky (väčšia a menšia), ktoré umožňujú prispôsobenie tréningu podľa veku a fyzickej sily používateľa.
  • Všestranné použitie: Prístroj je možné využiť na respiračnú rehabilitáciu, zlepšenie atletického výkonu a zotavenie po ochorení, vrátane COVID-19.

Ako používať BigBreathe Double Action V-PEP/IMT:

  • Nastavenie odporu: Pomocou otočného ovládacieho zariadenia vyberte požadovanú úroveň tlaku. Vyššie číslo znamená vyšší odpor, čo posilňuje svaly dýchacej sústavy.
  • Cvičenie: Zakryte náustok ústami a pravidelne vdychujte a vydychujte po dobu 3-5 sekúnd. Odporúča sa cvičiť aspoň 30 minút denne. Je dobré začínať postupne s menšími záťažami a menšími počtami opakovaní a dĺžkou cvičenia a postupne zvyšovať. Pred prvým použitím sa poraďte s odborníkom (fyzioterapeut/lekár).
  • Vibrácie hrudnej steny: Vložte guľôčku do zariadenia, vydýchnite a nechajte ju oscilovať, čím dosiahnete vibračný efekt, ktorý pomáha uvoľňovať hlieny. Výdych musí byť plynulý.

Rozsah tlaku IMT: Maximálne 46 cmH₂O
Počet vibrácií za sekundu: Viac než 23 Hz

Úrovne tlaku1. úroveň2. úroveň3. úroveň4. úroveň5. úroveň6. úroveň7. úroveň8. úroveň9. úroveň
Rozsah tlaku (cmH₂O) 7 11 16 21 26 31 36 40 46

Doporučené nastavenie tlaku IMT: 30 % alebo viac z MIP (Maximálny inspiračný tlak).
Tolerancia: do ±2 cm H₂O alebo ±10 %.

Jednoduché čistenie:

  • Demontáž: Oddeľte náustok, tlakové zariadenie, uzáver a vibračnú guľôčku od tela prístroja.
  • Čistenie: Všetky časti umyte vodou a dôkladne vysušte, aby ste zabránili korózii pružiny vo vnútri tlakovej jednotky.

Spoľahlivosť a kvalita:
Výrobca GH Innotek je renomovaná juhokórejská spoločnosť špecializujúca sa na výrobu špičkových dýchacích prístrojov na športové a zdravotnícke využitie. Produkty tejto značky majú certifikácie CE, ISO a FDA, čo zaisťuje maximálnu bezpečnosť a kvalitu.

Technické špecifikácie:

  • Hmotnosť: 50 g
  • Rozmery: 140 × 60 × 40 mm
  • Rozsah tlaku: Až 46 cmH₂O s 9 úrovňami (14 stupňov) nastavenia odporu
  • Frekvencia vibrácií: Viac než 23 Hz

BigBreathe Double Action V-PEP/IMT je ideálnou voľbou pre každého, kto chce zlepšiť svoju dýchaciu kapacitu, posilniť dýchacie svaly, zvýšiť svoju športovú výkonnosť alebo sa zotaviť z respiračných ochorení.