Bigbreathe S-IMT

Novinka

BigBreathe S-IMT: Pomôcka pre tréning nádychových svalov BigBreathe S-IMT je inovatívny a kompaktný trenažér na posilňovanie nádychových svalov, vážiaci iba 27 g. Navrhnutý pre športovcov,…

Celý popis produktu
36,00 € s DPH
Vybrať variantu
Bigbreathe S-IMT - plus Skladom >5 ks
Skladom >5 ks
36,00 € s DPH
Bigbreathe S-IMT - classic Skladom >5 ks
Skladom >5 ks
36,00 € s DPH

Popis produktu

BigBreathe S-IMT: Pomôcka pre tréning nádychových svalov

BigBreathe S-IMT je inovatívny a kompaktný trenažér na posilňovanie nádychových svalov, vážiaci iba 27 g. Navrhnutý pre športovcov, spevákov, trubkárov aj bežných používateľov, ponúka jedinečný spôsob, ako zvýšiť kapacitu pľúc a zlepšiť výkonnosť dýchacích svalov. Vďaka deviatim nastaviteľným úrovniam odporu je možné ľahko prispôsobiť individuálnym potrebám každého používateľa.

Kľúčové vlastnosti:
Hands-Free použitie: Umožňuje vykonávať dychové cvičenia súčasne s ďalšou fyzickou aktivitou (nemusíte ho pridŕžať rukou), vo vnútri aj vonku. Ideálne pre maximalizáciu športových výkonov a osobných rekordov vďaka lepšej stimulácii dychového systému a krvného obehu.
Jednoduché použitie: Stačí otočiť ovládacou rukoväťou v spodnej časti prístroja doľava alebo doprava pre voľbu požadovanej úrovne odporu, následne zakryť náustok ústami a začať dýchať. Odporúčané cvičenie je 30 minút denne pre dosiahnutie optimálnych výsledkov.
Jednoduchá údržba: Na čistenie jednoducho oddeľte náustok a konektor od tlakového zariadenia a opláchnite vodou. Potom dôkladne vysušte, aby nedošlo k hrdzaveniu pružiny vo vnútri zariadenia.
Spoľahlivosť a kvalita: Vyrobené v Južnej Kórei, kde sú produkty dodávané do miestnych nemocníc a zdravotných stredísk na rehabilitáciu dýchania. Certifikované CE, ISO, FDA pre zaistenie maximálnej kvality a bezpečnosti.

Varianty:
S-IMT classic: rozsah 16 až 100 cmH₂O
S-IMT plus: rozsah 20 až 200 cmH₂O

S-IMT1. úroveň2. úroveň3. úroveň4. úroveň5. úroveň6. úroveň7. úroveň8. úroveň9. úroveň
Rozsah tlaku (cmH₂O) 16 24 32 45 58 71 80 82 100
S-IMT PLUS1. úroveň2. úroveň3. úroveň4. úroveň5. úroveň6. úroveň7. úroveň8. úroveň9. úroveň
Rozsah tlaku (cmH₂O) 20 33 56 88 104 135 152 179 200

Poznámka: Tolerancia je ±2 cmH₂O alebo ±10%.

Ako používať BigBreathe S-IMT
Nastavenie tlaku: Otáčaním uzáveru na spodnej časti zariadenia nastavte požadovanú hodnotu tlaku.
Správne dýchanie: Úplne uzavrite náustok perami a nádych aj výdych vykonávajte iba ústami. Snažte sa dýchať v pravidelných intervaloch 3-5 sekúnd pomocou brušného dýchania.
Odporúčaná doba cvičenia: Používajte prístroj v rozsahu tlaku, ktorý vám umožní cvičiť približne 30 minút denne. Avšak toto je len všeobecné odporúčanie. Je dobré začať iba pár nádychmi a výdychmi, záťaž a dĺžku tréningu je vždy potrebné nastavovať individuálne a pred prvým použitím sa poraďte s fyzioterapeutom pre správne nastavenie tréningu.
Zvyšovanie kapacity pľúc: Pre maximálny efekt zvyšovania kapacity vašich pľúc je dôležité cvičiť pravidelne.
Postupné zvyšovanie odporu: Začnite s nižšou úrovňou tlaku a postupne ju zvyšujte. Vyššie úrovne tlaku znamenajú vyšší odpor, čo môže byť pri dýchaní náročnejšie.
Možnosť používať samostatne alebo pri tréningu:

Demontáž a údržba BigBreathe S-IMT
Demontáž
Vybratie náustku: Uchopte konektor a opatrne vytiahnite náustok, aby ste ho mohli oddeliť od prístroja.
Odpojenie tlakovej jednotky: Oddeľte tlakovú jednotku od konektora. Pre spätnú montáž postupujte v opačnom poradí.

 

Jednoduché čistenie

Demontáž pre čistenie: Vyberte hlavnú jednotku a náustok.
Oplachovanie: Každú časť jemne umyte vo vlažnej vode, aby ste odstránili všetky nečistoty. Pomôcka by sa nemala vyvárať vo vriacej vode.
Sušenie: Očistené diely sušte vo zvislej polohe na vzduchu alebo použite sterilizátor. Dbajte na to, aby sa všetky časti dôkladne vysušili, pretože pružina z nehrdzavejúcej ocele (SUS) môže pri dlhodobom kontakte s vodou začať hrdzavieť.
Pravidelnou údržbou a správnym čistením zaistíte dlhú životnosť vášho S-IMT trenažéra a zachováte jeho optimálny výkon.

 Technické špecifikácie:

Hmotnosť produktu: 27 g
Rozmery produktu: 7,1 cm (dĺžka) x 4,6 cm (priemer)
Úrovne odporu: 9 úrovní (rozsah tlaku od 16 do 200 cmH₂O v závislosti od variantu)
Certifikácia: CE, ISO 13485/2016, FDA

Príslušenstvo:
Obsahuje popruhy a praktické puzdro pre jednoduché prenášanie.
Zabezpečenie jednoduchého a bezpečného používania.
BigBreathe S-IMT je ideálnou voľbou pre každého, kto hľadá efektívny nástroj na zlepšenie kapacity pľúc a posilnenie dýchacích svalov, či už ste športovec, spevák alebo niekto, kto sa chce zamerať na tréning dýchacích svalov.